Op zoek naar een geschikt hijshulpmiddel? U kan bij ons terecht voor een groot aantal hijstoestellen die inzetbaar zijn in diverse industriële en bedrijfsomgevingen.

In tal van sectoren worden medewerkers dagelijks geconfronteerd met vervelende en zware lasten. Het manipuleren van dergelijke lasten kan slijtage en lichamelijke letsels veroorzaken. Het repetitief optillen, verplaatsen, kantelen, omdraaien en stapelen vormt een probleem in vele bedrijven.

Ergonomie én efficiëntie tegelijkertijd verbeteren

Door verstandig te investeren in duurzame hijstoestellen kan u de productiviteit en efficiëntie van uw medewerkers opkrikken. Bovendien kan u tegelijkertijd een aangename en ergonomische werkomgeving creëren voor uw medewerkers.

Het zwevend maken van lasten is onze specialiteit en passie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dozen, kratten, rollen, buizen, vaten, zakken, emmers,  enzovoort.

Voor elke soort last bestaat een passende oplossing en manipulator. Ook voor elke soort handeling bestaat een oplossing. Wenst u enkel te hijsen? Geen probleem. Wenst u te hijsen en te kantelen? Ook dit is mogelijk. Wenst u te stapelen en heeft u nood aan precisie? Ook geen probleem. Dient u een bepaalde last gewichtloos te monteren? Ook dat is mogelijk.

Kortom: Neem vrijblijvend contact met ons op om de tilhulpmogelijkheden in detail te bekijken. Meer ergonomie op de werkvloer kan gepaard gaan met een productiviteits- en efficiëntieverhoging en dit is steeds het na te streven scenario.

Kwaliteit staat voorop

De hijstoestellen uit ons aanbod zijn bij ons verkrijgbaar op maat van uw werkpost en wensen. Hierbij wordt veel aandacht besteed aan kwaliteit en duurzaamheid. Dit houdt in dat de tilhulptoestellen vervaardigd zijn uit hoogstaande en duurzame materialen en componenten.

De fabrikanten behoren tot de top van de markt. U kan dus op beide oren slapen: Bij ons investeert u in hijstoestellen van topkwaliteit.

Hijstoestellen inzetbaar in elke sector

Op basis van uw specifieke situatie trachten we steeds een passende oplossing aan te bieden, rekening houdend met variabelen zoals:

 • de dimensies van uw werkpost
 • de specifieke lasten
 • het gewicht van de lasten
 • het soort manipulatiehandeling
 • de frequentie van de handeling, enzovoort.

Deze oplossing focust op efficiëntie, ergonomie, energiezuinigheid en een goede kosten-batenverhouding voor u als investeerder.

Interesse in de mogelijke hijstoesteloplossingen voor uw specifieke niche? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Ons team van specialisten draait al lang mee en heeft ervaring opgedaan in de meest uiteenlopende sectoren: Van de logistieke sector tot de automobielindustrie, van de bouwsector tot de voedingsmiddelenindustrie, enzovoort.

Toepassingsmogelijkheden van onze hijstoestellen

Een greep uit de toepassingsmogelijkheden voor onze ergonomische oplossingen zijn:

 • Hijstoestellen voor vaten en emmers (inclusief speciale grijpers)
 • Ergonomische manipulatoren voor kleine en grote glaspartijen en ramen
 • Tilhulptoestellen voor het stapelen van palletten
 • Hijstoestellen voor het efficiënt en ergonomisch verplaatsen van (gevulde) kartonnen dozen (ideaal om medewerkers te ontlasten). Als grijper worden hiervoor zuignappen of klemmen op maat gebruikt.
 • Hijsoplossingen voor het slim en gezond tillen en stapelen van pakjes en dozen in logistieke verdeelcentra (zoals in de e-commerce sector)
 • Manipulatiesystemen voor stalen en metalen onderdelen zoals flenzen, motoren en assen
 • Vacuüm platenhefsysteem voor allerlei grote en zware platen zoals metalen en houten platen
 • Efficiëntieverhogend hefsysteem voor zware koffers, kisten en zakken (zand, lijm, cement, korrels, substraat)
 • Hijstoestellen en hefoplossingen voor de voedingsmiddelenindustrie. Deze industrie bloeit in België en Nederland en er is sprake van gigantische hoeveelheden geëxporteerde nicheproducten. Bijgevolg is er nood aan handige manieren om al deze voedingsmiddelen efficiënt en ergonomisch te manipuleren, verplaatsen en transporteren. Wij hebben de kennis en ervaring om dozen, kratten, emmers, vaten en zakken zwevend te maken waardoor ze heel vlot manipuleerbaar worden. Als grijper wordt vaak een zuignapsysteem gebruikt om schade aan de verpakking te vermijden.
 • Hijstoestellen voor bakken en kratten welke handig stapelen mogelijk maken. Met behulp van onze hijstoestelinstallatie kunnen uw medewerkers zware kratten en bakken gaan verplaatsen en stapelen zonder hun lichaam te forceren. Voor zo’n toepassing wordt vaak geopteerd voor klemmen of een vacuümgrijper om de bakken of kratten goed vast te nemen. Deze grijpers kunnen op maat van uw werkpost en situatie vervaardigd worden.
 • Hefsystemen voor tanks en cilinders zoals gasflessen en buisleidingen welke in de meeste gevallen groot en zwaar zijn. Het ergonomisch tillen en verplaatsen van dergelijke lasten is mogelijk met behulp van een duurzame hijsoplossing. Als grijpers zijn een zuignapsysteem, klemmen, magneten of een haakmechanisme mogelijk.

Sector in de kijker: Automobielsector (assemblagelijnen)

In personen- en vrachtwagenfabrieken dienen de medewerkers en operatoren een pak handelingen en hijsbewegingen uit te voeren. Onze ergonomische hijstoestellen kunnen geïmplementeerd worden in quasi elke fase van het productieproces.

Vooral in de assemblagefase van personenvoertuigen bieden onze hijstoestellen op maat enorme voordelen op het vlak van ergonomie en efficiëntie.

Enkele voorbeelden waarvoor onze hijstoestellen worden gebruikt in de automobielsector:

 • Montage van autodeuren
 • Voorzichtig plaatsen van autoruiten
 • Het positioneren en bevestigen van bumpers
 • Het zwevend verplaatsen en hijsen van zware, lompe autobanden
 • Montage van dashboards en autozetels
 • Positioneren en bevestigen van uitlaatsystemen, enzovoort
 • Tijdens het ontwerpen en plaatsen van zo’n hijsoplossing voor de automobielsector wordt veel aandacht besteed aan de gangbare praktijken en regels. Medewerkers dienen op een veilige manier aan de slag te kunnen met de ergonomische tilhulpoplossing.
 • In de meeste gevallen bestaat een hijstoestel voor de automobielsector uit de volgende componenten:
  • Een hangbaansysteem (eventueel met ingewerkte en geïntegreerde energietoevoer) dat bevestigd wordt aan een bestaande stalen constructie aan het plafond boven de productielijn,
  • Een industriële manipulator die voldoende functionaliteiten heeft alsook voldoende krachtig is,
  • Eventueel een zwenkkraan en/of een takel om bepaalde onderdelen die aangevoerd worden vlot op de productielijn in de werkpost te hijsen.
  • Een grijper die past bij het type handeling en de last in kwestie (ook vacuüm grijpers zijn verkrijgbaar). Denk hierbij aan diverse types zuignapsystemen (vacuüm hijsen), klemsystemen en magneetgrijpers. Bekijk in deze context de specifieke pagina over grijpers voor de automobielsector.

Verschillende types hijstoestellen verkrijgbaar

Ons aanbod hijstoestellen omvat oplossingen met diverse soorten aandrijvingen alsook de gamma’s van verschillende producenten en leveranciers.

Denk bijvoorbeeld aan handige (ketting)takels, grijpers, manipulatoren, kolomzwenkkranen, hangbaansystemen, zwenkkranen, staalconstructies, mobiele vacuümhijsmachines voor wegenbouw en aannemingswerken alsook vaste vacuüm hijsinstallaties op basis van de vacuümhijstechniek.

Heeft u geen zin of tijd om zelf alle mogelijke oplossingen op deze website te bekijken? Dan kan u ook ons contactformulier invullen om snel en vrijblijvend advies op maat te verkrijgen.

Interesse in een hijstoestel? Neem vrijblijvend contact op

Bent u op zoek naar een degelijke hijsoplossing om de ergonomie en efficiëntie op de werkvloer te verhogen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres voor advies en een passende oplossing op maat.

Heeft u specifieke vragen of wenst u een offerte te ontvangen door een vertegenwoordiger van ons? Bent u benieuwd naar de mogelijke hijsoplossingen voor uw bedrijf?

Contacteer ons dan zonder aarzelen en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.